Nerver

Nu är det bara 17 dagar kvar till min Gastric Bypass och jag börjar känna av nerverna redan nu. Har fått semester på måndagen och tisdagen samma vecka som operationen så det är 2 veckor med jobb kvar sen är det bara ladda för fulla muggar. Fixa med packning och allt praktiskt. Barnpassningen är så gott som löst så nu är det bara att fastställa hur jag kommer hem efteråt och om det finns hjälp att tillgå. Måste ringa försäkringsbolaget och kolla med dom vad som gäller och kommunen för att se om dom kan tillhandahålla med någon form av hjälp. Som sagt det är mycket att tänka på och nu börjar det närma sig med stormsteg känns det som. Ska se till att ta bilder och göra alla mått som jag vill spara ner och ha som måttstock till vad jag inte vill vara igen när det är över. Hur många mer än jag är nervös just nu?

Pussar å kramar till alla som tänker på mig!!!


==========>UPPDATERAD<==========

Postat av: Sandra

De kommer gå bra tjejen=)
Du vet att du alltid kan prata med mig om du känner att du behöver =) Men jag hejar på dig=) Puss

2009-04-29 @ 16:00:46

Svar:
Hehe tack så mkt men ja vet att du är här när jag är där och det räcker långt.
2009-04-30 @ c:a 08:38:30

Små sjuk denna veckan

Det va ett tag sen jag skrev sist men det har inte hänt så mycket. Förutom att jag var på förberedande mötet igår och efter det träffade jag narkosläkaren. Efter att jag nästan blivit ivägskrämd på mötet med dietisten så blev jag lugnad nu när jag träffade avdelnings sköterskan. Det blir en omställning både i kost och tänkande så klart men ambitionen är att jag om mellan 12-18 månader efter operationen har stabiliserat mig så pass bra att jag kan äta en normalportion mat. Man ska inte kunna se skillnaden på en människa som gjort operationen och en som inte gjort det. Det känns faktiskt rätt bra att veta. Frågade om restriktioner när det gäller dricka och man ska dricka en 30 minuter innan man äter och 20 minuter efter däremellan ska man låta bli. Annars dricker man sig mätt istället för att få i sig den maten man behöver. Jag passade på att fråga hur mkt man går ner och då sa hon 35% av den vikten man väger på operationsdagen och 50% dom första 3 månaderna. Så det kommer bli en stor förändring rätt tidigt. All övervikt kommer inte försvinna men det är där min jäklar anamma får komma in. Får komma igång med promenader och vattengympa så fort jag bara kan efteråt.
Rekomendationen eller måttstocken jag ska gå efter hädanefter blir:
Frukost
Fika
Lunch
Fika
Middag
Fika
Blir en massa fika ;) nä skämt och sido det blir en frukt eller grönsak som fika bara man får i sig något som ger en lite energi =)


==========>UPPDATERAD<==========

Postat av: syster

vem sandra pratar alla om, de är inte mig va X) hänger inte med

2009-04-26 @ 22:54:37

Svar:
Nej det är inte du det behöver du inte oroa dig för.
2009-04-27 @ c:a 20:43:50

DATUM KLART BARA 27 DAGAR KVAR!!!!!!

Brevet från danderyd

Detta låg och väntade på mig när jag kom hem idag. HJÄLP!!!!! Tjockt var det oxå så jag visste att det skulle innehålla mycket information. Men att det skulle innehålla ett datum hade jag aldrig kunnat drömma om. Nu är dagen snart här.
I kuvertet låg det en kallelse för samtal med sjuksköterska den 22:a april mellan 9-11. Ytterligare en kallelse till narkosläkaren den 22:a april kl 14:00 samt tid för operationen som kommer att ske den 13:e maj. Skall vara på plats 07:15. Kan ni tänka er?? Det är bara 4 veckor kvar. Får hoppas jag orkar me att anordna födelsedags kalas för Maja då. Men me lite tur kanske ja kan få lite hjälp av någon. Nu återstår jue bara barnvaktsfrågan då. Vart ska ungarna ta vägen? VIsserligen ska Linn vara hos sin far den veckan så det löser sig men Maja å va händer om ja måste ligga kvar en extra dag, å va händer när ja kommer hem hur ska jag orka med barnen. Ja jag säger samma sak igen HJÄLP!!


==========>UPPDATERAD<==========

Postat av: Mamma

Grattis. Bra att ligger så pass nära i tiden. Resten kommer att lösa sig.
Kram

2009-04-16 @ 21:04:57

Svar:
Tack så mkt. Ja det hoppas jag verkligen att det gör.
2009-04-17 @ c:a 08:03:50


Postat av: Sandra

Grattis tjejen!=)
Jag kan alltid hjälpa dig med barnen:)
Du vet allt löser sig, de viktiga e att du får de här gjort nu frågan om barnen löser sig. :) Puss

2009-04-16 @ 21:13:48

Svar:
Tack. Ja det får du jättegärna göra så länge jag vet att någon tar hand om dom medans jag är där så kommer jag nog känna mig mycket lugnare. Puss
2009-04-17 @ c:a 08:05:30


==========>UPPDATERAD<==========

Postat av: Janice

Åh, Ewelyn så otroligt underbart! Vad du är duktig! Vad bra att Sandra hjälper dig med Maja! Hade du bott nära mig skulle jag definitivt hjälpt dig med Maja. Hur tar du dig hem? Nå, det löser sig väl också. Om ingen annan kan så hämtar jag dig.
Vilket exakt datum ligger du inne för operation?
Kram och åter kram
Janice

2009-04-17 @ 10:52:24

Svar:
Jag läggs in den 13:e maj på morgonen. Hur jag kommer hem vet jag inte ännu men om du kan skulle jag verkligen uppskatta det. Kramar
2009-04-23 @ c:a 16:23:40

Postat av: Cicci

åååå... spännande!! Det gick fort med alla datum och tider, eller =S
Lycka Till!!
Känns som barn problemet löser sig, annars får hon sova här =)
Frida kan underhålla henne på dagarna, hihi!
2009-04-17 @ 12:16:52

Svar:
Ja det är verkligen spännade och väldigt pirrigt. Men fort har de inte gått däremot har det gått fortare än vad som sades från början.
Hehe tack så mkt nu verkar det som det löst sig med barnen i alla fall men tack så mkt för erbjudandet =)
2009-04-23 @ c:a 16:25:30


Postat av:

Jag finns här för dej gumman o stöttar och puschar :) tror på dej att du klarar detta ! med barnen löser sej alltid.. försök att inte stressa upp dej, de kmr gå bra och de e nog fler än jag som belive in you girl ! <3
pusselikram på dej gumz !
/sarah

2009-04-20 @ 17:27:15

Svar:
Ja vet stumpan å ja älskar dig de vet du. Sandra tar barnen -et vilket är skönt då slipper jag bekymra mig över det.
2009-04-23 @ c:a 16:35:20

Operation

Ja alla mina trogna läsare som inte är så många. Jag tycker mycket om er ändå. Hoppas på att få läsarkretsen att öka men är nöjd men att mina vänner läser, skriver och stöttar.

Jag ringde till operationsplaneringen idag som utlovat och fick veta att det blir nån gång i maj. Tyvärr kunde dom inte ge mig ett exakt datum just nu. Däremot om det inte blir innan den 15:e maj bad jag dom avvakta till efter sommaren. Jag har faktiskt ingen lust att ligga på bordet på vare sig min eller Majas födelsedag. Men förhoppningsvis blir det av snart. Känns som att jag vill göra den så fort jag bara kan så att jag inte hinner ångra att jag bestämt mig för det.

Motion idag

Jag är faktiskt grymt imponerad av mig själv. Har idag cyklat till dagis. Tog sen en promenad från depån till stationen när jag skulle hem för att hämta barnen för att sen ta ytterligare en cykeltur så att vi skulle komma hem. Nu är jag öm i benen haha kommer nog ha en mördande träningsvärk imorgon men det var de ta mej tusan värt.

==========>UPPDATERAD<==========

Postat av: Sandra

Vet att du kan fixa de här. =) Finns här för dig: Håller tummarna att du får en tid snart. =) Hoppas du vet att de e bara o höra av dig om du vill hitta på nåt nån dag eller bara känner dig nere. =) Puss på dig tjejen.

2009-04-11 @ 11:57:40

Svar:
Tack så mkt vännen det betyder mkt.
2009-04-14 @ c:a 21:24:00


Nu är vi igång!

Hittade en bloggsida som hjälpte mig med att ta beslutet att jag faktiskt skulle göra denna resa med vikt och en operation. Denna tjejen och jag är rätt lika och jag satt och studerade hennes blogg i timmar igår för att verkligen vara säker. Du hittar den här!

Har träffat kirurgen och varit på möte med dietisten men har ännu inte fått någon tid till operation. Ska idag på operationsplaneringens telefontid ringa och försöka få reda på vilken tid jag har. Uppdaterar mera när jag har svar.

==========>UPPDATERAD<==========

Blev uppsatt på väntelistan i augusti 2008
Träffade kirurgen 11:e februari 2009
Träffade dietisten 17:e mars 2009
Träffar narkosläkaren april-maj 2009
Operation maj-juni 2009

Ringde till operationsplaneringen idag och fick veta att den tjejen som har hand om den planeringen har semester och att jag skulle återkomma efter helgen vilket då blir på tisdag. Så på tisdag kommer jag att hänga på luren och ringa för att få mer besked. Vi hoppas på att jag får ett datum då *håller tummarna*


Postat av: Sarah

håller alla tummar o tår för dej gumz you can do it :) pözzel ! /Sarah

2009-04-08 @ 13:03:52


svar:
tack så mkt gumman jag hoppas på det puss
2009-04-08 @ c:a 21:21:51


==========>UPPDATERAD<==========

Postat av: Sarah

vet att jag finns här oxå som stöd vi kan gå ut o promenera el så.. :) finns här som stöd oxå ifall du känner dej nere o trött så pushar jag dej :D
puss tjejen !

2009-04-09 @ 08:51:19

svar:
tack det låter jättebra du kan få komma å hjälpa mig när jag kommer hem kanske behöver någon som bär mig upp för trappan ;) Promenader låter bra det tror jag nog att jag kan klara av hehe. Pussar
2009-04-09 @ c:a 22:15:00


Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag att skriva om min kamp mot övervikten. Följ mig i mitt kämpande och kom gärna med stöttande kommentarer. Puss å kram Ewelyn

RSS 2.0